Barion Pixel

A DANA ALKOTÓJA

Egyedné Anna vagyok.

A természet, a hegyek szerelmese.  Szeretném átadni az engem és mindannyunkat körülölelő természet megnyugtató és gyönyörködtető szépségét, az erdők csöndjét, békéjét.

A természet mindig elbűvöl. A sétáim során apró virágokat, leveleket, mohát, zuzmót, fa darabkákat gyűjtök, megszárítom valamennyit, hogy végül megtalálják a helyüket egy-egy gyűrűben, nyakláncban vagy éppen fülbevalóban.

Hogyan kezdődött?

Pici lányként is rácsodálkoztam minden apróságra, akárcsak ma.
Olvasni még nem tudtam, de a kedvenc könyvemben az “Erdő, mező virágai”-ban megtaláltam a körülöttem élő növényeket. Még ma is gyakran előveszem, ha nem ismerek valamit.

Mindig szerettem alkotni. Csodálatos érzés az ujjaim hegyén érezni az anyagot, amiből valami új, valami más jön létre. Rajzoltam, festettem, varrtam, szobrászkodtam, fúrtam, faragtam, tiffany technikával ablaküveget készítettem, weblapot szerkesztettem, gyerekújságot is rajzoltam.

Eredeti szakmám élelmiszeripari gépész üzemmérnök, majd később szociális munkás lettem.
2011-ben a legkisebb lányom Arwen medált szeretett volna. A fejemben megfogant egy ötlet, mi lenne, ha drótból meghajlítanám?

A lányom az eredeti medált kérte, de ez szerelem volt első hajlításra. Innen már nem volt megállás.

Hol tartok ma?

Az első ékszereimet rézdrótból hajlítottam. Leveleket, virágokat formáztam.
Kezdetben ásványokat foglaltam be, mert nagyon szeretem varázslatos világukat, csillogásukat, ezernyi színüket.

Nagy volt a boldogságom, amikor rátaláltam a műgyantára, mint ékszerkészítési alapanyagra, hiszen kinyílt egy olyan ajtó, amin átlépve a gyűjtött apró kincseimet át tudom adni, hogy más is örülhessen neki. Borostyán-technikának kereszteltem el a módszert, mely során ékszer válik belőlük. Néha körülfontam rézdróttal ezeket a szépségeket, így adva méltó díszítést nekik.  Mindig újabb és újabb módszert kerestem és keresek ma is.

Nyughatatlan természetű vagyok.  Szerettem volna nemesfémet is használni az ékszereimhez.  Azért, hogy ezt megtehessem, ötvösnek jelentkeztem. Az ezüstöt használom legszívesebben.

2018-ban végeztem. Az eszköztáram ezzel kibővült.  Immár csak a képzeletem szab határt az alkotókedvemnek.

Az esszenciavideóban bepillanthattok az alkotás folyamatába.

A vásárlói visszajelzések nagyon fontosak számomra.  Érzem, hogy megéri minden pillanat, hiszen oly sok örömötök van benne nektek is.  Kérlek küldj nekem fotót, beszámolót, hogy veled örüljek.

Mógor Krisztina

„Lenyűgöző, természetes, szív-lélek ékszerek. Anyukámnak csodás karácsonyi meglepi volt. 🙏❤️”

2020.01.06.

Dulibán-Bihari Rita

„Augusztusban volt az esküvőnk és mindenképpen szerettem volna a fényképeken és videón túl valami tárgyi emléket is, ami a nagy napra emlékeztet.
Ismerve Anna munkáit arra gondoltam, az ő ékszerei lennének erre a legmegfelelőbbek.
Az esküvő után elvittem hozzá a menyasszonyi csokrom és nagy gondossággal kiválogatta azokat a virágokat, melyekkel előreláthatólag tudott dolgozni. Ezeket kiszárította és a kívánságaim/virágok adottságai alapján elkészítette belőle az ékszereket, valamint egy könyvjelzőt.
Csak ajánlani tudom a munkáit, mert gyönyörűek, nagy szakértelemmel és kedvességgel fordul a vásárlók felé.
Köszönöm Anna!”
2019. 12. 17.

Alexandra Lilla Nagy

Anna, Köszönöm szépen ezeket a Szépségeket amit készítettél. Szavakkal le se tudom írni, hogy milyen Csodálatos az összes általad elkészített ékszer. Minden egyes alkotásod külön kis csoda amit Boldogság viselni. Örülök, hogy személyesen is megismertelek és viselhetjük a Csodáidat. Köszönjük💖🌙💖
2019. 08. 20

Patik Júlia

„Kedves Anna!
Nagy öröm számomra, hogy megismerhettem a munkásságodat!Igazán egyedi amit csinálsz!:) Az ékszerek viselése sosem volt jellemző rám, de amióta kb. 3-4 éve a páromtól megkaptam az első nefelejcses fülbevalómat, azóta számtalan gyönyörű darabbal gazdagodott az ékszerdobozom! Kedvenc időtöltésem a természetben járni-kelni, és az, hogy ennek egy kis része a hétköznapokban is elkísér, igazán felemelő érzés! Olyan időtálló apró csodák ezek, amik annak ellenére, hogy a nap 24 órájában velem vannak, nem veszítenek a fényükből! Köszönöm, hogy időt és energiát áldozol arra, hogy elkészítsd ezeket a meseszép ékszereket, boldoggá téve vele viselőjüket! :)”

2019. 09. 02.

Tóth-Szittár Adél

„Anna érezhetően szívvel-lélekkel végzi munkáját, ami az ékszerkészítésen túl, az utolsó mozzanatig igaz. Mintha nem webshopból rendelt termékeket, hanem egy kedves baráttól várt levelet kaptam volna: az ékszerek igényes, gondos csomagolásban, egy kis, kézzel írt, személyes üzenet társaságában vártak rám a borítékban. Köszönöm ezt a kellemes meglepetést és a csodálatos ékszereket!”

2019. 06. 28.

Bócz Péter

Kedves Anna!

Először is, szeretném bátorítani önt abban, hogy folytassa értékes munkáját. Amikor megpillantottam az egyik medált a vegyél hazait oldalon, azonnal tudtam, hogy megtaláltam a feleségem idei születésnapi ajándékát. Számomra nagy öröm, hogy a hazai kézműves ipar szárnyalni kezdett, melynek méltó ékszerei az ön munkái. 🙂 Fájlalom, hogy a mai ember elszakadt a természettől, melytől nem távol, sokkal inkább vele harmóniában kellene élnie. Az ön ékszerei illenek azokhoz a hölgyekhez, akik virágok nekünk férfiaknak ebben a világban, így a nejemhez és gyönyörű lányaimhoz is. Mégegyszer köszönöm a munkáját!

2021. április

Kosarad
0