Rólam

Kislány koromban olyan helyen éltem, ahol nem voltak gyerek pajtásaim, ezért többnyire a babáimmal, a macimmal játszottam a réten. Szerettem a virágokat, a fákat. Minden apróságra rácsodálkoztam akkor is, éppen úgy, mint ma.
Olvasni még nem tudtam, de sűrűn lapozgattam kedvenc könyvemet, mely az “Erdő, mező virágai” volt, most is gyakran előveszem. Sok-sok érdekes és szép növény nevét tanultam meg belőle.

Mindig szerettem alkotni, a kezeimmel készíteni valamit. Rajzoltam, festettem, varrtam, szobrászkodtam, fúrtam, faragtam, tiffany technikával ablaküveget készítettem, weblapot szerkesztettem, gyerekújságot is rajzoltam.

Voltam élelmiszeripari gépész-üzemmérnök, szakoktató, főállású anya, szociális munkás.
Ma boldog feleség, három csodás felnőtt lány büszke anyukája és a Dana-ékszer megálmodója és készítője vagyok.

Amikor 2011-ben elkezdtem rézdrótból ékszert hajlítani, akkor is leveleket, virágokat formáztam.
Kezdetben ásványokat foglaltam be, mert nagyon szeretem varázslatos világukat, csillogásukat, ezernyi színüket. Ma is szívesen alkotok belőlük, vagy csak fogom őket a kezemben és gyönyörködöm a látványukban.
Nagy volt a boldogságom, amikor rátaláltam a műgyantára, mint ékszerkészítési alapanyagra, mert felhasználásával a préselt növényeim ékszerként kelnek életre.

A természet mindig elbűvöl. A sétáim során apró virágokat, leveleket, mohát, zuzmót, fa darabkákat gyűjtök, megszárítom valamennyit, hogy végül megtalálják a helyüket egy-egy gyűrűben, nyakláncban vagy éppen fülbevalóban.
Borostyán-technikának kereszteltem el a módszert, mely során ékszer válik belőlük. Néha körülfonom rézdróttal ezeket a szépségeket, így adva méltó díszítést nekik.
Időnként hozzám nő egy-egy darab, azokat megtartom. A többitől sem könnyű megválni, de segít ilyenkor a vásárló szeme, mert látom benne a csillogást, az örömöt.

Rendszeresen kapok visszajelzéseket a vevőimtől. Egyikük lelkendezve újságolta, hogy mióta a kis virágos medált viseli, azóta észreveszi a növénykéket, vadvirágokat.
Ha csak néhány emberrel történik ilyen változás, akkor az már nagy öröm számomra és igazolása annak, hogy ezt kell folytatnom a jövőben is.

Egyedné Anna

Legutóbbi bejegyzések

Comments are closed.